bewaar
Paprika en kip in oosterse honingsaus
Paprika en kip in oosterse honingsaus
bewaar

Paprika en kip in oosterse honingsaus

30 min. bereiden
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode paprika's

2

groene paprika's

2

bosuien

45 g

garneeramandelen

300 g

kipfilet

1 tl

Ketoembar gemalen koriander

1 tl

gemberpoeder (djahé)

4 el

zonnebloemolie

2 el

vloeibare honing

3 el

sojasaus

2 el

droge sherry

2 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

1

Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Snijd de bosui in lange schuine plakjes. Halveer de amandelen. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Schep de helft van de ketoembar en de helft van de gemberpoeder erdoor.

2

Verhit een wok of grote braadpan op matig hoog vuur. Rooster de amandelhelften al omscheppend licht goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de wok. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de kipreepjes in ca. 2 min. rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

3

Verhit de rest van de olie en roerbak de paprikareepjes op hoog vuur in 2-3 min. knapperig gaar. Bak de bosui ca. 30 sec. mee en temper het vuur. Schep de rest van de ketoembar en de rest van de gemberpoeder door de paprika. Voeg de kip, amandelen, honing, sojasaus, sherry en het water toe. Breng het al roerend aan de kook.

combinatietipLekker met rijst of mie.