bewaar
Gebakken noedels op z'n Thais
Gebakken noedels op z'n Thais
bewaar

Gebakken noedels op z'n Thais

20 min. bereiden
71waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Chinese mie

½

rode peper

3

bosuien

30 g

ongezouten cashewnoten

200 g

tofu naturel

6 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

400 g

Thaise roerbakmix

1 tl

tabasco

2 el

Japanse sojasaus

1 tl

gemalen gember

Aan de slag

Bereid de mie volgens de aanwijzingingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in reepjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Hak de cashewnoten grof. Snijd de tofu in blokjes. Verhit de olie in een grote pan. Bak de tofu in ca. 4 min. goudbruin en schep uit de pan. Verhit de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de rode peper, Thaise mix, tabasco, sojasaus en gemberpoeder toe en roerbak ca. 5 min. Voeg de noedels en tofu toe en schep voorzichtig om en bak nog ca. 3 min. Schep de mie in grote kommen en garneer met de bosui en cashewnoten.