Ge­bak­ken noe­dels op z'n Thais

(67) waardeer
thais hoofdgerecht 4 personen
3 67

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereid de mie volgens de aanwijzingingen op de verpakking. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in reepjes. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Hak de cashewnoten grof. Snijd de tofu in blokjes. Verhit de olie in een grote pan. Bak de tofu in ca. 4 min. goudbruin en schep uit de pan. Verhit de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de rode peper, Thaise mix, tabasco, sojasaus en gemberpoeder toe en roerbak ca. 5 min. Voeg de noedels en tofu toe en schep voorzichtig om en bak nog ca. 3 min. Schep de mie in grote kommen en garneer met de bosui en cashewnoten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken noedels op z'n Thais

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken noe­dels op z'n Thais

1
1
  • 250 g Chinese mie

Bereid de mie volgens de aanwijzingingen op de verpakking.

2
2
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in reepjes.

3
3
  • 3 bosuien
  • 30 g ongezouten cashewnoten

Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Hak de cashewnoten grof.

4
4
  • 200 g tofu naturel
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd de tofu in blokjes. Verhit de olie in een grote pan. Bak de tofu in ca. 4 min. goudbruin en schep uit de pan.

5
5
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g Thaise roerbakmix
  • 1 tl tabasco
  • 2 el Japanse sojasaus
  • 1 tl gemalen gember

Verhit de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg de rode peper, Thaise mix, tabasco, sojasaus en gemberpoeder toe en roerbak ca. 5 min.

6
6

Voeg de noedels en tofu toe en schep voorzichtig om en bak nog ca. 3 min.

7
7

Schep de mie in grote kommen en garneer met de bosui en cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.