Sprui­ten­stamp­pot

Makkelijk: de kabeljauw gaart in de oven en ondertussen maak je de romige stamppot.

(202)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Makkelijk: de kabeljauw gaart in de oven en ondertussen maak je de romige stamppot. 4 personen
3 202

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de spruitjes schoon. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 5 min. de spruitjes toe. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de tapenade en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak de kabeljauw in de oven in ca. 20 min. gaar.
  3. Giet de aardappelen en spruiten af en voeg de crème fraîche toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Voeg peper en eventueel zout toe. Serveer met de kabeljauw.
video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Spruitenstamppot

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten­stamp­pot

1
  • 600 g spruitjes

Maak de spruitjes schoon.

2
  • 1.2 kg iets kruimige aardappelen

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Voeg na 5 min. de spruitjes toe.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.

4
  • 375 g kabeljauwfilet
  • 2 el tapenade van zongedroogde tomaten
  • 2 el amandelschaafsel

Leg de kabeljauw op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met de tapenade en bestrooi met het amandelschaafsel.

5

Bak de kabeljauw in de oven in ca. 20 min. gaar.

6
  • 200 g crème fraîche

Giet de aardappelen en spruiten af en voeg de crème fraîche toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Voeg peper en eventueel zout toe.

7

Serveer met de kabeljauw. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.