bewaar
Kerriezuurkool-stamppot
Kerriezuurkool-stamppot
bewaar

Kerriezuurkool-stamppot

Met een knapperige bite van walnoten.

30 min. bereiden
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1¼ kg

kruimige aardappelen

50 g

ongezouten roomboter

4

braadworsten

2

uien

1 el

kerriepoeder

500 g

zuurkool naturel

60 g

ongebrande walnoten

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Met een knapperige bite van walnoten.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Verhit ondertussen de helft van de boter in een koekenpan en bak de braadworsten in 15 min. gaar. Keer regelmatig. Snipper de ui. Verhit de rest van de boter in een hapjespan en fruit de ui en het kerriepoeder 2 min.

2

Voeg de zuurkool toe en smoor met de deksel op de pan in 10 min. beetgaar. Hak de walnoten grof en schep erdoor. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en het kookvocht (25 ml per persoon) met de pureestamper tot een puree. Schep de kerriezuurkool en peper erdoor. Serveer met de braadworsten.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.