bewaar
Hutspot met mosterd en rucola
Hutspot met mosterd en rucola
bewaar

Hutspot met mosterd en rucola

30 min. bereiden
119waarderingen

Ingrediënten

1¼ kg

aardappelen

50 g

boter

2

uien

400 g

winterpeen

1 schaal

Hollandse

1 el

grove mosterd

1 zakje

rucola

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in dikke plakken. Verhit 25 g boter in een grote pan en fruit de ui 2 min. Doe de winterpeen erbij en bak 2 min. Voeg de aardappelen en zoveel water toe tot alles net onder staat. Voeg zout naar smaak toe. Kook in 20 min. gaar.

2

Verhit 25 g boter in een hapjespan en bak de balletjes in 3 min. bruin. Voeg 75 ml water toe en braad 12 min. met de deksel schuin op de pan.

3

Giet de aardappelen en winterpeen af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en winterpeen met de mosterd en wat kookvocht met de pureestamper tot puree. Schep de rucola en peper en zout naar smaak erdoor. Serveer met de gehaktballetjes.