bewaar
Wortelsoep met gember en koriander
Wortelsoep met gember en koriander
bewaar

Wortelsoep met gember en koriander

Deze vegetarische soep heeft een tropische smaak door de kokosmelk en het limoensap

35 min. bereiden
537waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

geschrapte worteltjes

1

ui

1 tl

verse gember

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen komijn

1 tl

kerriepoeder

1 liter

kraanwater

1 tablet

groentebouillontablet

200 ml

kokosmelk

1 el

limoensap

4 takjes

verse koriander

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Deze vegetarische soep heeft een tropische smaak door de kokosmelk en het limoensap

Aan de slag

1

Snijd de worteltjes in stukken. Snipper de ui. Rasp de gember.

2

Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. zachtjes. Roer de gember, komijn en de kerrie door de ui. Voeg de wortels, het water en bouillontablet toe en breng aan de kook. Kook de wortels in 15-20 min. gaar. Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Roer de kokosmelk door de soep.

3

Laat de soep afkoelen en laat in de koelkast koud worden. Roer het limoensap door de soep. Snijd de koriander fijn en strooi over de soep.