Struisvogel in pepersaus

hoofdgerecht
4 personen
3
63
Advertentie
Ingrediënten
- 2 schaaltjes (struisvogel)biefstukjes ((a 2 stuks) op kamertemperatuur)
- 4 seizoenen peper (molen 35 g)
- 60 g boter
- 3 sjalotten (gesnipperd)
- 6 tenen knoflook (fijngesneden)
- 1 tl sambal oelek
- 200 ml vleesfond (pot 380 ml)
- 1 beker slagroom (250 ml)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Bestrooi de biefstukken met de 4 seizoenen peper en zout naar smaak. Verhit 20 g boter in een steelpan en bak de sjalot, knoflook en sambal op laag vuur in 15 min. lichtbruin. Schenk de fond erbij en laat op laag vuur 20 min. koken. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Schenk de fond door een bolzeef bij de slagroom. Breng op smaak met zout en flink wat 4 seizoenen peper.
- Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken in 5 min. rosé. Keer halverwege en voeg meteen de rest van de boter toe. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze op een (warm) bord 5 min. rusten onder een deksel of aluminiumfolie. Serveer het vlees met de saus.
Tip:
De saus is ook heerlijk bij hertenbiefstuk (tijdelijk in assortiment in december).

Biefstuk met pepersaus maken
kookles
- 04:54 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 430 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 32 g
waarvan verzadigd 0 g