Konijn in mosterdsaus
Konijn heeft geen extreme wildsmaak, daardoor vindt iedereen het lekker.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 50 g ongezouten roomboter
- 4 konijnenbouten
- 100 g ontbijtspek
- 1 ui
- 3 takjes verse tijm
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 250 ml droge witte wijn
- 250 ml kippenbouillon van tablet
- 20 g tarwebloem
- 250 ml verse slagroom
- 2 el Zaanse mosterd
Advertentie
Bereiden
- Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Laat het bakvet zitten.
- Snijd ondertussen het spek fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak het spek 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg na 2 min. de ui toe. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus op middelhoog vuur in ca. 5 min. tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op laag vuur in 1 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.
- Smelt de rest van de boter in een grote steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Neem de bouten uit de braadpan, verwijder het laurierblad en schep het stoofvocht (ca. 450 ml) bij de roux. Breng al roerend aan de kook en schenk terug in de braadpan. Voeg de slagroom en mosterd toe. Leg de bouten terug in de pan en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Konijnenbouten zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van konijnenbouten kun je ook (scharrel)kippenpoten gebruiken.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Roux maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 54 g
waarvan verzadigd 30 g - natrium 1.440 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Konijn in mosterdsaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Konijn in mosterdsaus
- 25 g ongezouten roomboter
- 4 konijnenbouten
Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin.
Neem uit de pan. Laat het bakvet zitten.
- 100 g ontbijtspek
- 1 ui
- 3 takjes verse tijm
- 2 gedroogde laurierblaadjes
- 250 ml droge witte wijn
Voeg na 2 min. de ui toe. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus op middelhoog vuur in ca. 5 min. tot de helft inkoken.
- 250 ml kippenbouillon van tablet
Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op laag vuur in 1 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.
- 25 g ongezouten roomboter
- 20 g tarwebloem
Smelt de rest van de boter in een grote steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux).
Neem de bouten uit de braadpan, verwijder het laurierblad en schep het stoofvocht (ca. 450 ml) bij de roux.
- 250 ml verse slagroom
- 2 el Zaanse mosterd
Breng al roerend aan de kook en schenk terug in de braadpan. Voeg de slagroom en mosterd toe.
Leg de bouten terug in de pan en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Konijnenbouten zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van konijnenbouten kun je ook (scharrel)kippenpoten gebruiken.
bewaartip:
Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.