bewaar
Konijn in mosterdsaus
Konijn in mosterdsaus
bewaar

Konijn in mosterdsaus

Konijn heeft geen extreme wildsmaak, daardoor vindt iedereen het lekker.

45 min. bereiden
1 uur wachten
234waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten roomboter

4

konijnenbouten

100 g

ontbijtspek

1

ui

3 takjes

verse tijm

2

gedroogde laurierblaadjes

250 ml

droge witte wijn

250 ml

kippenbouillon van tablet

20 g

tarwebloem

250 ml

verse slagroom

2 el

Zaanse mosterd

Konijn heeft geen extreme wildsmaak, daardoor vindt iedereen het lekker.

Aan de slag

1

Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Laat het bakvet zitten.

2

Snijd ondertussen het spek fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak het spek 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg na 2 min. de ui toe. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus op middelhoog vuur in ca. 5 min. tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op laag vuur in 1 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.

3

Smelt de rest van de boter in een grote steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Neem de bouten uit de braadpan, verwijder het laurierblad en schep het stoofvocht (ca. 450 ml) bij de roux. Breng al roerend aan de kook en schenk terug in de braadpan. Voeg de slagroom en mosterd toe. Leg de bouten terug in de pan en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

bewaartipJe kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietipKonijnenbouten zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van konijnenbouten kun je ook (scharrel)kippenpoten gebruiken.

Roux maken

Instructievideo - 00:45 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.