Ko­nijn in mos­terd­saus

Konijn heeft geen extreme wildsmaak, daardoor vindt iedereen het lekker.

(228)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Konijn heeft geen extreme wildsmaak, daardoor vindt iedereen het lekker. 4 personen
3 228

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin. Neem uit de pan. Laat het bakvet zitten.
  2. Snijd ondertussen het spek fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak het spek 5 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg na 2 min. de ui toe. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus op middelhoog vuur in ca. 5 min. tot de helft inkoken. Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op laag vuur in 1 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.
  3. Smelt de rest van de boter in een grote steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux). Neem de bouten uit de braadpan, verwijder het laurierblad en schep het stoofvocht (ca. 450 ml) bij de roux. Breng al roerend aan de kook en schenk terug in de braadpan. Voeg de slagroom en mosterd toe. Leg de bouten terug in de pan en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Konijnenbouten zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van konijnenbouten kun je ook (scharrel)kippenpoten gebruiken.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 30 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Konijn in mosterdsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ko­nijn in mos­terd­saus

1
1
  • 25 g boter
  • 4 konijnenbouten

Verhit de helft van de boter in een braadpan. Bestrooi de bouten met peper en zout en braad in 10 min. rondom bruin.

2
2

Neem uit de pan. Laat het bakvet zitten.

3
3
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 ui
  • 3 takjes tijm

Snijd ondertussen het spek fijn en snipper de ui. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Bak het spek 5 min. in het achtergebleven bakvet.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml droge witte wijn

Voeg na 2 min. de ui toe. Doe de tijm, laurierblaadjes en wijn erbij en laat de saus op middelhoog vuur in ca. 5 min. tot de helft inkoken.

5
5
  • 250 ml kippenbouillon

Voeg de bouten en bouillon toe en laat de bouten op laag vuur in 1 uur gaar worden met de deksel schuin op de pan.

6
6
  • 25 g boter
  • 20 g bloem

Smelt de rest van de boter in een grote steelpan. Roer de bloem erdoor en laat in 5 min. op laag vuur gaar worden (roux).

7
7

Neem de bouten uit de braadpan, verwijder het laurierblad en schep het stoofvocht (ca. 450 ml) bij de roux.

8
8
  • 250 ml slagroom
  • 2 el Zaanse mosterd

Breng al roerend aan de kook en schenk terug in de braadpan. Voeg de slagroom en mosterd toe.

9
9

Leg de bouten terug in de pan en verwarm 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietip:

Konijnenbouten zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. In plaats van konijnenbouten kun je ook (scharrel)kippenpoten gebruiken.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.