Aardbeien daiquiri
Pureer de aardbeien met rum en rietsuiker in de blender. IJskoud de lekkerste!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 limoenen
- 200 ml witte rum (Gall&Gall)
- 225 g diepvries aardbeien
- 4 el rietsuiker
- 8 g verse basilicum (bakje à 15 g)
Keukenspullen
- blender
- 2 cocktailglazen
Advertentie
Bereiden
- Halveer de limoenen en pers ze uit. Doe het sap samen met de rum, bevroren aardbeien en rietsuiker in de blender en pureer 1 min. tot de aardbeien fijn zijn.
- Schenk in de glazen en garneer met de blaadjes basilicum.
Tip:
Deze cocktail is ook lekker als nagerecht met een bolletje citroenijs of een el mascarpone (zachte roomkaas).
Tip:
Liever geen alcohol? Vervang de witte rum dan door 300 ml bitter lemon.

Aardbeien daiquiri
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 410 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 39 g
- natrium 5 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Aardbeien daiquiri
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardbeien daiquiri

- 4 limoenen
Halveer de limoenen en pers ze uit.

- 200 ml witte rum
- 225 g diepvries aardbeien
- 4 el rietsuiker
Doe het limoensap samen met de rum, bevroren aardbeien en rietsuiker in de blender en pureer 1 min. tot de aardbeien fijn zijn.

- 8 g verse basilicum
Schenk in de glazen en garneer met de blaadjes basilicum.