Aard­bei­en dai­qui­ri

Pureer de aardbeien met rum en rietsuiker in de blender. IJskoud de lekkerste!

(41) waardeer
drankje met alcohol Pureer de aardbeien met rum en rietsuiker in de blender. IJskoud de lekkerste! 2 personen
4 41

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • blender
  • 2 cocktailglazen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de limoenen en pers ze uit. Doe het sap samen met de rum, bevroren aardbeien en rietsuiker in de blender en pureer 1 min. tot de aardbeien fijn zijn.
  2. Schenk in de glazen en garneer met de blaadjes basilicum.

Tip:

Deze cocktail is ook lekker als nagerecht met een bolletje citroenijs of een el mascarpone (zachte roomkaas).

Tip:

Liever geen alcohol? Vervang de witte rum dan door 300 ml bitter lemon.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 39 g
  • natrium 5 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Aardbeien daiquiri

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­bei­en dai­qui­ri

1
  • 4 limoenen

Halveer de limoenen en pers ze uit.

2
  • 200 ml witte rum
  • 225 g diepvries aardbeien
  • 4 el rietsuiker

Doe het limoensap samen met de rum, bevroren aardbeien en rietsuiker in de blender en pureer 1 min. tot de aardbeien fijn zijn.

3
  • 8 g verse basilicum

Schenk in de glazen en garneer met de blaadjes basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.