Italiaans getinte courgettesoep
Met als pittige Italiaanse verrassing: gorgonzolakaas.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 ui
- 800 g courgette
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 el tarwebloem
- 400 ml kraanwater
- 1 bouillonketeltje groenten (pak 4 stuks)
- 100 g gorgonzola (kaas)
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 min.
- Voeg het water en het bouillonketeltje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef in een pan.
- Duw met een lepel zo veel mogelijk soep door de zeef voor een fluwelige structuur. Verdeel over borden en verkruimel de kaas erover. Bestrooi eventueel met versgemalen zwarte peper. Bon appétit!

Italiaans getinte courgettesoep
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 15 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 940 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Italiaans getinte courgettesoep
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaans getinte courgettesoep

- 1 ui
- 800 g courgette
Snipper de ui en snijd de courgette in stukjes.

- 4 el traditionele olijfolie
- 2 el tarwebloem
Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 4 min. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee. Voeg de courgette toe en roerbak nog 2 min.

- 400 ml kraanwater
- 1 bouillonketeltje groenten
Voeg het water en het bouillonketeltje toe. Breng aan de kook en laat 10 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Schenk de soep door een zeef in een pan.

Duw met een lepel zo veel mogelijk soep door de zeef voor een fluwelige structuur.

- 100 g gorgonzola
Verdeel over de borden en verkruimel de kaas erover. Bestrooi eventueel met versgemalen zwarte peper. Bon appétit!