Frambozencharlotte
Kijk hoe mooi, proef hoe heerlijk. Wacht op een feestelijke gelegenheid (of maak hem op een doordeweekse dag).

Advertentie
Ingrediënten
- 5 blaadjes gelatine (pakje)
- 500 g verse frambozen
- 250 ml verse slagroom
- 3 el kristalsuiker
- 250 g Griekse yoghurt
- 350 g lange vingers (pakje à 175 g)
- 15 g poedersuiker
Keukenspullen
- pan Ø 14 cm
- feestelijk lint
Advertentie
Bereiden
- Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Verwarm 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
- Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
- Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen.
- Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Strik het lint erom. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met poedersuiker.
bewaartip:
Je kunt de charlotte een avond van tevoren bereiden. Bewaar het met de lange vingers afgedekte frambozen-roommengsel afgedekt in de koelkast. Maak de volgende dag af met de rest van de lange vingers.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 9 g
- koolhydraten 66 g
-
vet 21 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 80 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Frambozencharlotte
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frambozencharlotte

- 5 blaadjes gelatine
Week de gelatine 5 min. in koud water.

- 250 g verse frambozen
Prak ondertussen de frambozen met een vork tot puree.

Verwarm 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan.

Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.

- 250 ml verse slagroom
- 3 el kristalsuiker
Klop de slagroom stijf met de suiker.

- 250 g Griekse yoghurt
Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor.

Schep het mengsel in een kookpan.

- 85 g lange vingers
Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen.

- 265 g lange vingers
Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan.

Strik het lint erom.

- 250 g verse frambozen
- 15 g poedersuiker
Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met poedersuiker.

Bon appétit!
bewaartip:
Je kunt de charlotte een avond van tevoren bereiden. Bewaar het met de lange vingers afgedekte frambozen-roommengsel afgedekt in de koelkast. Maak de volgende dag af met de rest van de lange vingers.