Frambozencharlotte
Kijk hoe mooi, proef hoe heerlijk. Wacht op een feestelijke gelegenheid (of maak hem op een doordeweekse dag).
7 ingrediënten
Aan de slag
Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Verwarm 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen.
Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Strik het lint erom. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met poedersuiker.
Frambozencharlotte
Kijk hoe mooi, proef hoe heerlijk. Wacht op een feestelijke gelegenheid (of maak hem op een doordeweekse dag).
nagerecht
null personen
500 kcal
50 min. bereiden
180 min. wachten
Aan de slag
Week de gelatine 5 min. in koud water. Prak ondertussen de helft van de frambozen met een vork tot puree. Verwarm 2 el frambozenpuree in een steelpan tegen de kook aan. Neem van het vuur. Knijp de gelatine uit, doe bij de warme puree en roer tot de gelatine is opgelost.
Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de yoghurt en alle frambozenpuree erdoor. Schep het mengsel in een kookpan. Bedek met lange vingers. Laat de charlotte minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Stort de charlotte op een bord. Houd de pan eventueel 5 sec. in een bak heet water om hem makkelijk los te krijgen.
Plak de rest van de lange vingers er rondom tegenaan. Strik het lint erom. Verdeel de rest van de frambozen erover en bestrooi met poedersuiker.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
5 blaadjes gelatine
500 g verse frambozen
250 ml verse slagroom
3 el kristalsuiker
250 g Griekse yoghurt
350 g lange vingers
15 g poedersuiker
Dit heb je nodig
pan Ø 14 cm
feestelijk lint