Indonesisch draadjesvlees
Pittig gekruid. Laat net zo lang sudderen als de Hollandse variant, maar proef de Aziatische keuken.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 rode peper
- 2 uien
- 5 cm verse gember (zakje 150 g)
- 1 limoen (schoongeboend)
- 4 tenen knoflook
- 1 el verse koriander
- 1 el gemalen laos
- 1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
- 1 el gemalen komijn
- 500 g ribrunderlappen (op kamertemperatuur)
- 3 el zonnebloemolie
- 200 g pure creamed coconut (pakje)
- 400 ml kraanwater
Lekker erbij
Keukenspullen
- keukenmachine
- ovenvaste braadpan
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 140 °C. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de uien in kwarten. Schil de gember en pers de limoen uit. Maal de rode peper met de ui, gember, knoflook, koriander, laos, geelwortel, komijn en het limoensap in de keukenmachine tot een pasta (boemboe). Snijd het vlees in blokjes van 2 cm. Verhit de olie op laag vuur in de ovenvaste braadpan en bak de boemboe 2 min. Doe het vlees bij de boemboe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de creamed coconut en het water toe en laat de kokos oplossen.
- Doe de deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan. Neem het draadjesvlees uit de oven.
bereidingstip:
Je kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.

Indonesisch draadjesvlees
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 645 kcal
- eiwit 29 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 53 g
waarvan verzadigd 36 g - natrium 95 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Indonesisch draadjesvlees
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Indonesisch draadjesvlees

Verwarm de oven voor op 140 °C.

- 1 rode peper
- 2 uien
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de uien in kwarten.

- 5 cm verse gember
- 1 limoen
Schil de gember en pers de limoen uit.

- 4 tenen knoflook
- 1 el verse koriander
- 1 el gemalen laos
- 1 el gemalen geelwortel (kurkuma)
- 1 el gemalen komijn
Maal de rode peper met de ui, gember, knoflook, koriander, laos, geelwortel, komijn en het limoensap in de keukenmachine tot een pasta (boemboe).

- 500 g ribrunderlappen
Snijd het vlees in blokjes van 2 cm.

- 3 el zonnebloemolie
Verhit de olie op laag vuur in de ovenvaste braadpan en bak de boemboe 2 min.

- 200 g pure creamed coconut
- 400 ml kraanwater
Doe het vlees bij de boemboe en bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Voeg de creamed coconut en het water toe en laat de kokos oplossen.

Doe de deksel op de pan, zet de pan in de oven en laat 5 uur stoven. Neem na 4 uur de deksel van de pan.
Tip: Het vlees is klaar als het vocht bijna is verdampt en de olie komt bovendrijven.

Neem het draadjesvlees uit de oven. Bon appétit!
bereidingstip:
Je kunt dit draadjesvlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in een braadpan op laag vuur.