Ingrediënten
4 personen
450 g
witte asperges
3 eetlepels
bloem
100 g
Bloem
zout
(versgemalen) zwarte peper
1
eiwit (van groot ei)
1
bosuitje
4 eetlepels
Chinese sojasaus
1 eetlepel
sesamolie
1 eetlepel
Japanse rijstazijn
1 theelepel
suiker
olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier
Aan de slag
Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden. Asperges halveren. 3 Eetlepels bloem in diep bord strooien. In kom 100 g bloem met zout, peper en ca. 1 dl koud water tot stevig beslag roeren. Frituurolie verhitten tot 170 °C. Intussen eiwit stijf kloppen en door beslag scheppen. Bosui schoonmaken, wassen en halveren. Bosui in lange, dunne reepjes snijden. In kommetje sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker tot sausje kloppen. Asperges een voor een licht door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden en asperges door beslag wentelen. Asperges in gedeelten in 5 à 6 minuten goudbruin en krokant frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Asperges over vier borden verdelen en garneren met bosui. Helft van sojadipsausje er omheen sprenkelen en rest apart erbij serveren.
Asperge-tempura

voorgerecht
null personen
340 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Asperges schillen en ca. 3 cm van onderkant afsnijden. Asperges halveren. 3 Eetlepels bloem in diep bord strooien. In kom 100 g bloem met zout, peper en ca. 1 dl koud water tot stevig beslag roeren. Frituurolie verhitten tot 170 °C. Intussen eiwit stijf kloppen en door beslag scheppen. Bosui schoonmaken, wassen en halveren. Bosui in lange, dunne reepjes snijden. In kommetje sojasaus, sesamolie, rijstazijn en suiker tot sausje kloppen. Asperges een voor een licht door bloem wentelen. Overtollige bloem eraf schudden en asperges door beslag wentelen. Asperges in gedeelten in 5 à 6 minuten goudbruin en krokant frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Asperges over vier borden verdelen en garneren met bosui. Helft van sojadipsausje er omheen sprenkelen en rest apart erbij serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)450 g witte asperges
3 eetlepels bloem
100 g Bloem
0 zout
0 (versgemalen) zwarte peper
1 eiwit (van groot ei)
1 bosuitje
4 eetlepels Chinese sojasaus
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel Japanse rijstazijn
1 theelepel suiker
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenpapier