bewaar
Puree met spitskool en spekjes
Puree met spitskool en spekjes
bewaar

Puree met spitskool en spekjes

30 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

250 g

gerookte spekblokjes

1

spitskool

50 g

ongezouten roomboter

20 g

verse platte peterselie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 25 min. gaar. Bak ondertussen het spek in een ruime koekenpan zonder olie of boter in 10 min. knapperig. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

2

Snijd de kool in reepjes en roerbak 4 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de boter toe en laat 1 min. meestoven. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op.

3

Stamp de aardappelen met het kookvocht met de pureestamper tot puree. Snijd de peterselie fijn. Schep het spek, de kool en peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipLekker met gebakken zalmfilet.