Fo­cac­ci­a­rin­gen met ge­bak­ken to­maat­jes en ge­gril­de ham

(34) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 34

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • bakpapier
 • deegstekers doorsnede 9 en 4 1/2 cm

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Bakplaat bekleden met bakpapier en hamplakjes in lengte in drieën snijden. Hamreepjes los van elkaar op bakpapier leggen en in ca. 3 à 5 minuten onder hete grill in het midden van oven bakken tot ze droog en krokant zijn. Plakjes halverwege keren en vervolgens op keukenpapier laten afkoelen. Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. In kommetje kaasblokjes grof verkruimelen. Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne ringetjes snijden. In kom azijn, 4 el olie, en honing tot puree roeren. Vervolgens bosui en kaas toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.
 2. Met grote deegsteker 6 'broodjes' uit focaccia steken. Vervolgens broodjes met kleinere steker uitsteken zodat er ringen ontstaan, binnenste broodjes overlangs halveren, onderste gedeelte wordt niet gebruikt. Broodringen en bovenste gedeelte (kapje) van binnenste broodje in ca. 6 minuten in oven afbakken.
 3. Tomaatjes wassen en grote tomaatjes halveren. Intussen koekenpan met rest van olie verhitten en tomaatjes ca. 2 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken tot ze enigszins zacht zijn. Vervolgens op smaak brengen met zout en peper.
 4. Broodringen op borden zetten, tomaatjes erin scheppen en garneren met ham en broodkapje. Besprenkelen met dressing en tuinkers erboven fijn knippen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 285 kcal
 • eiwit 11 g
 • koolhydraten 23 g
 • vet 16 g
  waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.