Ingrediënten
4 personen
2 eetlepels
sesamzaad
900 g
panklare spinazie
½ zakje
verse basilicum
2 eetlepels
medium sherry
2 eetlepels
Chinese sojasaus
2 eetlepels
sesamolie
½ eetlepel
witte basterdsuiker
(vierseizoenen) peper
zout
Aan de slag
Sesamzaad in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Spinazie wassen en met aanhangend water in grote pan doen. Spinazie aan de kook brengen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. In ca. 2 minuten beetgaar koken. Spinazie afgieten en in vergiet laten uitlekken. Basilicum in stukjes scheuren. In steelpan sherry, sojasaus, sesamolie en basilicum verwarmen; niet laten koken. Op smaak brengen met basterdsuiker, peper en zout en laten afkoelen tot lauwwarm. Sherrysausje door uitgelekte spinazie scheppen. Bestrooien met sesamzaad. Direct serveren.
Lauwe oosterse spinazie met sesam

bijgerecht
4 personen
120 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Sesamzaad in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Spinazie wassen en met aanhangend water in grote pan doen. Spinazie aan de kook brengen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. In ca. 2 minuten beetgaar koken. Spinazie afgieten en in vergiet laten uitlekken. Basilicum in stukjes scheuren. In steelpan sherry, sojasaus, sesamolie en basilicum verwarmen; niet laten koken. Op smaak brengen met basterdsuiker, peper en zout en laten afkoelen tot lauwwarm. Sherrysausje door uitgelekte spinazie scheppen. Bestrooien met sesamzaad. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 eetlepels sesamzaad
900 g panklare spinazie
½ zakje verse basilicum
2 eetlepels medium sherry
2 eetlepels Chinese sojasaus
2 eetlepels sesamolie
½ eetlepel witte basterdsuiker
0 (vierseizoenen) peper
0 zout