bewaar
Lauwe oosterse spinazie met sesam
Lauwe oosterse spinazie met sesam
bewaar

Lauwe oosterse spinazie met sesam

15 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

sesamzaad

900 g

panklare spinazie

½ zakje

verse basilicum

2 eetlepels

medium sherry

2 eetlepels

Chinese sojasaus

2 eetlepels

sesamolie

½ eetlepel

witte basterdsuiker

(vierseizoenen) peper

zout

Aan de slag

Sesamzaad in droge koekenpan licht goudbruin roosteren. Spinazie wassen en met aanhangend water in grote pan doen. Spinazie aan de kook brengen en op hoog vuur al omscheppend laten slinken. In ca. 2 minuten beetgaar koken. Spinazie afgieten en in vergiet laten uitlekken. Basilicum in stukjes scheuren. In steelpan sherry, sojasaus, sesamolie en basilicum verwarmen; niet laten koken. Op smaak brengen met basterdsuiker, peper en zout en laten afkoelen tot lauwwarm. Sherrysausje door uitgelekte spinazie scheppen. Bestrooien met sesamzaad. Direct serveren.