bewaar
Zalmtartaar
Zalmtartaar
bewaar

Zalmtartaar

Fijn voor een brunch, maar serveer 'm ook gerust als voorgerecht.

10 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

gravad lachs

10 sprietjes

verse bieslook

4 el

citroensap

2 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • rond uitsteekvormpje (Ø ca. 5 cm)

Fijn voor een brunch, maar serveer 'm ook gerust als voorgerecht.

Aan de slag

Snijd de gravad lachs in, niet te fijne, stukjes. Knip de bieslook fijn en meng door de gravad lachs. Meng het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar. Zet een vormpje op een klein bordje en schep er 1/4 van de gravad lachs erin. Druk iets aan. Verwijder het vormpje en maak zo nog 3 tartaartjes. Verdeel de tuinkers langs de tartaartjes. Sprenkel de citroendressing erlangs en erover.

serveertipServeer met toast.