Zalm­tar­taar

Fijn voor een brunch, maar serveer 'm ook gerust als voorgerecht.

(38) waardeer
ontbijt Fijn voor een brunch, maar serveer 'm ook gerust als voorgerecht. 4 personen
3 38

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • rond uitsteekvormpje (Ø ca. 5 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de gravad lachs in, niet te fijne, stukjes. Knip de bieslook fijn en meng door de gravad lachs. Meng het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar. Zet een vormpje op een klein bordje en schep er 1/4 van de gravad lachs erin. Druk iets aan. Verwijder het vormpje en maak zo nog 3 tartaartjes. Verdeel de tuinkers langs de tartaartjes. Sprenkel de citroendressing erlangs en erover.

serveertip:

Serveer met toast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 520 mg
Tags
Ook te zien in

Zalmtartaar

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­tar­taar

1
1
  • 200 g gravad lachs
  • 10 sprietjes verse bieslook

Snijd de gravad lachs in, niet te fijne, stukjes. Knip de bieslook fijn en meng door de gravad lachs.

2
2
  • 4 el citroensap
  • 2 el traditionele olijfolie

Meng het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar.

3
3

Zet een vormpje op een klein bordje en schep er 1/4 van de gravad lachs erin. Druk iets aan. Verwijder het vormpje en maak zo nog 3 tartaartjes.

4
4

Verdeel de tuinkers langs de tartaartjes. Sprenkel de citroendressing erlangs en erover.

serveertip:

Serveer met toast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.