Zalmtartaar
Fijn voor een brunch, maar serveer 'm ook gerust als voorgerecht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 200 g gravad lachs (pakje à 100 g)
- 10 sprietjes verse bieslook
- 4 el citroensap
- 2 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- rond uitsteekvormpje (Ø ca. 5 cm)
Advertentie
Bereiden
Snijd de gravad lachs in, niet te fijne, stukjes. Knip de bieslook fijn en meng door de gravad lachs. Meng het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar. Zet een vormpje op een klein bordje en schep er 1/4 van de gravad lachs erin. Druk iets aan. Verwijder het vormpje en maak zo nog 3 tartaartjes. Verdeel de tuinkers langs de tartaartjes. Sprenkel de citroendressing erlangs en erover.
serveertip:
Serveer met toast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 160 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 13 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 520 mg
Ook te zien in
Zalmtartaar
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalmtartaar
- 200 g gravad lachs
- 10 sprietjes verse bieslook
Snijd de gravad lachs in, niet te fijne, stukjes. Knip de bieslook fijn en meng door de gravad lachs.
- 4 el citroensap
- 2 el traditionele olijfolie
Meng het citroensap en de olie in een kommetje door elkaar.
Zet een vormpje op een klein bordje en schep er 1/4 van de gravad lachs erin. Druk iets aan. Verwijder het vormpje en maak zo nog 3 tartaartjes.
Verdeel de tuinkers langs de tartaartjes. Sprenkel de citroendressing erlangs en erover.
serveertip:
Serveer met toast.