bewaar
Romige moussaka
Romige moussaka
bewaar

Romige moussaka

Typisch Grieks gerecht uit de oven waar je de borden bijna niet heel bij kunt houden.

1 uur 5 min. bereiden
20 min. oventijd
222waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

2 tenen

knoflook

10 el

traditionele olijfolie

500 g

rundergehakt

400 g

tomatenblokjes

70 g

tomatenpuree

2

aubergines

3

middelgrote eieren

400 g

besciamellasaus

75 g

geraspte Parmezaanse kaas

½ el

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Typisch Grieks gerecht uit de oven waar je de borden bijna niet heel bij kunt houden.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2

Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit 3 el olie in een pan en bak het gehakt al omscheppend rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak ca. 2 min. mee. Laat de tomatenblokjes uitlekken en voeg met het tomatenpuree toe aan het gehakt.

3

Laat de saus ca. 10 min. zachtjes pruttelen. Was intussen de aubergines en snijd ze in plakken van ca. 1 cm. Verhit de rest van de olie in gedeelten in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak de aubergineplakken in gedeelten bruin.

4

Splits één ei, en doe het eiwit in een vetvrije kom. Het eidooier gebruik je niet. Klop het eiwit stijf en spatel de besciamella saus en een 1/3 van de kaas erdoor. Vet de ovenschaal in.

5

Leg de aubergines in lagen in de ovenschaal en bestrooi met zout. Breek de overige eieren en roer ze door de tomatensaus. Breng eventueel op smaak met zout. Schenk de tomatensaus over de aubergines en strijk dit glad. Verdeel de de besciamella saus erover en strijk glad. Bestrooi met de rest van de kaas. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ca. 20 min. mooi goudbruin en gaar.

tip

serveertipServeren met gemengde groente, sla en (warm) brood.

Bechamelsaus maken

Instructievideo - 01:19 min.