Aard­ap­pel en zuur­kool

Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas!

(147) waardeer
hollands bijgerecht Stamppot zuurkool met als zoetzure verrassing: ananas! 4 personen
2 147

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Vet de ovenschaal in. Verdeel de zuurkool en ananas over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper naar smaak. Verdeel de aardappelschijfjes er dakpansgewijs over. Bestrooi met kaas en het kerriepoeder. Dek af met aluminiumfolie en bak in de oven in ca. 40 min. gaar.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

combinatietip:

Lekker met rookworst.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 1.950 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Aardappel en zuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel en zuur­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg zuurkool

Spoel de zuurkool af en laat uitlekken.

3
3
  • 2 el boter om in te vetten
  • 250 g ananassen

Vet de ovenschaal in. Verdeel de zuurkool en ananas over de ingevette ovenschaal. Bestrooi met peper naar smaak.

4
4
  • 800 g duopak aardappelschijfjes

Verdeel de aardappelschijfjes er dakpansgewijs over.

5
5
  • 175 g geraspte oude Goudse kaas 48+
  • 1 el kerriepoeder

Bestrooi met kaas en het kerriepoeder.

6
6

Dek af met aluminiumfolie en bak in de oven in ca. 40 min. gaar.

Tip: Verwijder de laatste 10 min. de folie voor een knapperig en goudbruin korstje.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 20 min. in de oven op 190 °C.

combinatietip:

Lekker met rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.