Oven­ri­sot­to met spek en prei

Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 565 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(1.573) waardeer
italiaans hoofdgerecht Makkelijker kán bijna niet. Je oven maakt de risotto. De crème fraîche maakt ‘m heerlijk romig. 4 personen
4 1.573

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (Ø 26 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.
  2. Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Ovenrisotto met spek en prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­ri­sot­to met spek en prei

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 200 g magere spekreepjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. uit.

3
  • 3 preien

Was ondertussen de prei, halveer in de lengte en snijd de helften in stukjes.

4

Voeg de prei toe aan het spek en bak 5 min. op laag vuur.

5
  • 300 g risottorijst

Schep de rijst erdoor en bak 2 min. tot de korrels glazig zijn.

6
  • ½ groentebouillontablet
  • 750 ml kokend water

Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35 min. in de oven.

7
  • 225 g extra fijne tuinerwten
  • 125 g crème fraîche

Neem uit de oven en roer de tuinerwten en crème fraîche erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper.

8

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.