Tijmballetjes met puree

hoofdgerecht
4 personen
3
29
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen (iets kruimig)
- 300 g gehakt half-om-half
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 2 tl tijm (vriesdroog (potje 14 g))
- 50 g boter
- 1 pak rodekool met appel (deelblokjes (a 450 g, diepvries))
- 100 ml halfvolle melk
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- Doe ondertussen het gehakt, ei, paneermeel en de tijm in een kom en voeg peper en zout naar smaak toe. Kneed door en draai er met vochtige handen 12 balletjes van. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak ze in 10 min. goudbruin en gaar.
- Bereid ondertussen de rodekool volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met de hete melk en rest van de boter met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de gehaktballetjes, puree en rodekool over 4 borden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 590 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 60 g
- vet 29 g
Ook te zien in
Allerhande magazine 2011 nr. 10 - Zo uit de oven
,
Receptkaart 2011 week 41-44