Chipolataworstjes met aardappelpuree en sperziebonen

hoofdgerecht
4 personen
2
43
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen (Pommes Primeur (zak 1.5 kg), geschild)
- 600 g sperziebonen (steelaanzet en puntje verwijderd)
- 1 schaal runderchipolata (ca. 300 g)
- 50 g boter
- 150 ml melk (verwarmd)
- 1 bakje platte peterselie (fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de sperziebonen in 8 min. beetgaar. Maak van de runderchipolata kleine worstjes: draai op 2 plaatsen in en snijd door. Verhit 25 g boter en bak de worstjes 8 min. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en melk met een pureestamper tot puree. Meng er peterselie door. Serveer met de sperziebonen en worstjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 51 g
-
vet 22 g
waarvan verzadigd 0 g