Ingrediënten
4 personen
1 plakje
bacon
1
courgette
2 tenen
knoflook
720 ml
tomatensaus
250 g
lasagnebladen
250 g
ricotta
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan en bak de bacon 5 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk een laag tomatensaus in de ingevette ovenschaal. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van het courgettemengsel en wat tomatensaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met saus. Verdeel de ricotta erover. Bestrooi met peper en zout.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar. Verwijder na 20 min. de folie.
Brunoise snijden
Instructievideo - 00:38 min.
Courgette-ricottalasagne

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
20 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan en bak de bacon 5 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.
Schenk een laag tomatensaus in de ingevette ovenschaal. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van het courgettemengsel en wat tomatensaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met saus. Verdeel de ricotta erover. Bestrooi met peper en zout.
Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar. Verwijder na 20 min. de folie.
algemeen:U kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 190 °C.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 plakje bacon
1 courgette
2 tenen knoflook
720 ml tomatensaus
250 g lasagnebladen
250 g ricotta