bewaar
Courgette-ricottalasagne
Courgette-ricottalasagne
bewaar

Courgette-ricottalasagne

20 min. bereiden
35 min. wachten
219waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 plakje

bacon

1

courgette

2 tenen

knoflook

720 ml

tomatensaus

250 g

lasagnebladen

250 g

ricotta

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een hapjespan en bak de bacon 5 min. Voeg de courgette en de knoflook toe en bak 4 min. mee. Breng op smaak met peper en zout.

2

Schenk een laag tomatensaus in de ingevette ovenschaal. Bedek met lasagnebladen, 1/3 van het courgettemengsel en wat tomatensaus. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig met saus. Verdeel de ricotta erover. Bestrooi met peper en zout.

3

Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de lasagne in de oven in ca. 35 min. gaar. Verwijder na 20 min. de folie.

tip

algemeenU kunt de lasagne 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 20 min. in de oven op 190 °C.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.