Ma­ïs­kip­fi­let met bo­ter­bo­nen en ta­pe­na­de

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • zeef

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.
  2. Snijd de salade-ui in stukjes van 2 cm. Halveer de olijven. Snijd de knoflook heel fijn. Meng met de olie en de helft van de tapenade tot een dressing. Schep de dressing door de limabonen, olijven en salade-ui. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg de kipfilet erop. Verdeel de rest van de tapenade over de kipfilet.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaten, rucola en witte balsamicoazijn

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 46 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Maïskipfilet met boterbonen en tapenade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ïs­kip­fi­let met bo­ter­bo­nen en ta­pe­na­de

1
1
  • 4 g maiskipfilets
  • 30 boter

Bestrooi de kipfilets met peper en zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets in 15-20 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2
2
  • 400 g limabonen

Doe ondertussen de bonen in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken.

3
3
  • 5 salade-uien
  • 6 zwarte olijven zonder pit

Snijd de salade-ui in stukjes van 2 cm. Halveer de olijven.

4
4
  • ½ teen knoflook
  • 1½ el groene olijventapenade
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de knoflook heel fijn. Meng met de olie en tapenade tot een dressing.

5
5

Schep de dressing door de limabonen, olijven en salade-ui. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1½ el groene olijventapenade

Verdeel de salade over de borden en leg de kipfilet erop. Verdeel de rest van de tapenade over de kipfilet.

combinatietip:

Lekker met een salade van tomaten, rucola en witte balsamicoazijn

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.