bewaar
Eendensaté met portsiroop
Eendensaté met portsiroop
bewaar

Eendensaté met portsiroop

35 min. bereiden
51waarderingen

Ingrediënten

1

sjalotje

¾ eetlepel

boter of margarine

1 dl

gevogeltefond

1 dl

Ruby port

2 eetlepels

gembersiroop

zout

peper

1

tamme eendenborst met vel

3 plakjes

ontbijtspek

1 struikje

witlof

½ theelepel

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

1

Satéstokjes in koud water leggen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten. Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken. Saus zeven. Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden. 6 Eendenblokjes met ontbijtspek omwikkelen. Aan satéprikker afwisselend blokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.

2

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden. Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen. Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten. In wok of koekenpan rest van boter verwarmen. Witlof ca. 1 minuut roerbakken. Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen. Saté op witlof leggen. Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.

tip

algemeenU kunt de saté ook bakken in een grillpan (verkrijgbaar bij AH).