bewaar
Spaghettini met pecorino
Spaghettini met pecorino
bewaar

Spaghettini met pecorino

25 min. bereiden
50waarderingen

Ingrediënten

300 g

spaghettini

2

citroenen

200 g

Pecorino Romano (kaas)

4 el

olijfolie extra vierge

1 bakje

platte peterselie

Dit heb je nodig

  • fijne kaasrasp

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Schenk ondertussen het citroensap in een kom. Rasp de kaas. Voeg toe aan het citroensap. Meng lepel voor lepel de olie erdoor.

3

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Doe de pasta terug in de pan en zet op laag vuur. Voeg het citroen-kaasmengsel en 2 el kookvocht toe en warm al roerend 2 min. door. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en bestrooi met de peterselie. Serveer direct. Lekker bij de gegrilde groenten (zie recept elders op ah.nl/recepten).

tip

Spaghetti koken

Instructievideo - 01:46 min.