Oosterse garnalensoep met spinazie en gember

voorgerecht
4 personen
3
49
Advertentie
Ingrediënten
- 1½ kippenbouillontablet
- 1 rode peper
- 1 stengel citroengras
- 125 g roze garnalen (op kamertemperatuur)
- 75 g verse spinazie (blaadjes)
- 2 el Japanse sojasaus
- 1 el gembersiroop
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Breng 1 liter water met de bouillontabletten aan de kook. Halveer de peper in de lengte en verwijder voor minder pit eventueel de zaadjes. Leg de stengel citroengras en de halve pepers in de bouillon en laat de bouillon op een zacht vuur ca. 10 min. trekken.
- Verwijder de stengel citroengras en de halve pepers. Bewaar de bouillon eventueel tot gebruik.
- Verdeel de garnalen en de spinazie over 4 soepkommen of borden.
- Breng de bouillon aan de kook en roer de sojasaus en de gembersiroop erdoor. Schep de bouillon in de kommen en garneer eventueel met ringetjes rode peper. Lekker met kroepoek.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 55 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 4 g
- vet 1 g
Ook te zien in
Kookboek: TisVis