Bla­der­deeg­vlin­ders met ge­rook­te zalm

Zelfgemaakte hapjes met zalm, binnen een half uurtje klaar.

  • borrelhapje
  • 12 stuks
  • 70 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(139) waardeer
borrelhapje Zelfgemaakte hapjes met zalm, binnen een half uurtje klaar. 12 stuks
3 139

Advertentie

Ingrediënten

Lekker erbij

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien door ze naast elkaar te leggen. Leg de plakjes gerookte zalm op de uitgespreide plakjes bladerdeeg. Snijd de overhangende randen eraf. Betrooi met peper.
  2. Rol van 2 kanten de zijkanten van de deegplakjes naar binnen op. Snijd de rollen in plakjes van ca. 1 cm dik. Klop het ei los en bestrijk de vlinders hiermee. Bak ze in ca. 15 min. in de oven gaar. Bestrooi evt. met gehakte peterselie.

variatietip:

Ansjovisvlinders: vervang de zalm door 1 blikje fijngehakte ansjovisfilets.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 120 mg
Tags
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Bladerdeegvlinders met gerookte zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bla­der­deeg­vlin­ders met ge­rook­te zalm

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 4 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien door ze naast elkaar te leggen.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 4 plakjes gerookte zalm

Leg de plakjes gerookte zalm op de uitgespreide plakjes bladerdeeg. Snijd de overhangende randen eraf. Betrooi met peper.

4
4

Rol van 2 kanten de zijkanten van de deegplakjes naar binnen op. Snijd de rollen in plakjes van ca. 1 cm dik.

5
5
  • 1 middelgroot ei

Klop het ei los en bestrijk de vlinders hiermee. Bak ze in ca. 15 min. in de oven gaar. Bestrooi evt. met gehakte peterselie.

variatietip:

Ansjovisvlinders: vervang de zalm door 1 blikje fijngehakte ansjovisfilets.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.