Taart­jes van to­maat en ma­kreel

(100) waardeer
voorgerecht 4 personen
3 100

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verdeel het met een vork in kleine stukjes. Weeg 200 g van de vis af. Gebruik de rest als broodbeleg of in een salade.
  2. Halveer het stukje komkommer in de lengte en schrap de zaadjes er met een lepeltje uit. Snijd de komkommer in piepkleine blokjes. Houd 2 el van de komkommer apart voor de garnering. Meng de stukjes makreel met de rest van de komkommer en 2 el pesto. Breng op smaak met peper.
  3. Snijd van de boven- en onderkant van de tomaten een flink kapje. Snijd het mooie middenstuk van de tomaten elk in 3 even dikke plakken en bestrooi ze met een beetje zout.
  4. Leg op 4 bordjes een plak tomaat. Verdeel hier de helft van het makreelmengsel over. Leg er weer een plak tomaat op. Schep de rest van het makreelmengsel erop en leg de laatste plakken tomaat op de makreel. Druk alles lichtjes aan. Schep de blokjes komkommer op de taartjes.
  5. Meng in een kommetje de olie door de resterende pesto. Druppel deze dressing over de taartjes. Lekker met warm foccaciabrood.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 21 g
Ook te zien in
Kookboek: TisVis

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.