bewaar
Pittige gazpacho met koriander
Pittige gazpacho met koriander
bewaar

Pittige gazpacho met koriander

30 min. bereiden
1 uur wachten
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

pavé campagnard

100 ml

olijfolie

2 tenen

knoflook

½ tl

gemalen komijn

8

trostomaten

1

groene paprika

1

komkommer

2

rode pepers

1 bakje

koriander

2 el

witte wijnazijn

Aan de slag

1

Snijd 2 sneetjes brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en komijn toe. Laat 20 min. staan.

2

Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem eruit met een schuimspaan en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in kleine blokjes van 5 mm en houd apart.

3

Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd 1/4 paprika in blokjes van 5 mm. Schil de komkommer en snijd 1/4 in kleine blokjes. Snijd de rest in stukken van 4 cm. Snijd de steeltjes van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd in stukken.

4

Doe het brood met de olie, komkommer, paprika, rode peper en koriander in de blender. Voeg 200 ml water, de azijn en peper en zout naar smaak toe. Pureer tot een gladde soep. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer met de kleingesneden groenten en broodblokjes.

Gazpacho maken

Instructievideo - 05:02 min.