Cajunsteak met avocado

hoofdgerecht
4 personen
3
31
Advertentie
Ingrediënten
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 mespunt cayennepeper
- 4 el gebakken uitjes (bekertje 100 g)
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 2 tl grof zeezout (bus 500 g)
- 2 schaaltjes biefstuk ((a 2 stuks), op kamertemperatuur)
- 4 el olijfolie
- 2 rode paprika's (in repen)
- 1 zakje bosui ((3 stuks), elk in 3 stukken)
- 2 avocado's (schoongemaakt en in repen)
- 1 citroen (gehalveerd)
Keukenspullen
- vijzel
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Steek de barbecue aan. Doe de oregano, cayennepeper, gebakken uitjes, het paprikapoeder, knoflookpoeder en zeezout in de vijzel en maal fijn.
- Bestrijk de biefstuk met 2 el olie en het cajunkruidenmengsel. Laat ca. 15 min. marineren.
- Bestrijk ondertussen de paprika en de bosui met de rest van de olie en gril 5 min. op de barbecue. Laat afkoelen op een bord. Meng de avocado met de paprika en de bosui. Besprenkel de groenten met citroensap. Bestrooi met peper en zout.
- Gril het vlees in ca. 6 min. medium gaar. Keer regelmatig. Neem van de barbecue, besprenkel met wat citroensap en laat 5 min. rusten. Serveer met de groente. Lekker met gele rijst.

Vlees grillen op de barbecue
instructievideo
- 02:53 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 450 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 14 g
- vet 29 g