bewaar
Basisgazpacho
Basisgazpacho
bewaar

Basisgazpacho

Gazpacho is een koude Spaanse soep van tomaten en komommer. Vooral in de zomer lekker verfrissend!

30 min. bereiden
1 uur wachten
59waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

1

komkommer

1

Pave Campagnard brood

100 ml

extra vierge olijfolie

8

trostomaten

2 el

rodewijnazijn

400 ml

water

Gazpacho is een koude Spaanse soep van tomaten en komommer. Vooral in de zomer lekker verfrissend!

Aan de slag

1

Pel en pers de knoflook boven een kommetje. Schil de komkommer. Snijd 50 g brood in kleine blokjes en houd apart. Trek de rest van het brood in stukjes en doe in een kom. Schenk de olie erover en voeg de knoflook en de komijn toe. Laat 20 min. staan.

2

Breng een pan water aan de kook. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel ze 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit en laat afkoelen. Pel het vel eraf. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees van 1 tomaat in blokjes van 1/2 cm en houd apart.

3

Snijd 1/4 komkommer in blokjes van 1/2 cm. Houd apart. Snijd de rest in stukken van 4 cm. Doe het brood met de olie, tomaten en komkommer in de blender. Voeg het water, de azijn en naar smaak peper en eventueel zout toe. Pureer. Laat in 1 uur koud worden in de koelkast. Serveer de kleingesneden groenten en broodblokjes erbij.

tip

Gazpacho maken

Instructievideo - 05:02 min.