Tajine van tuinbonen en tomaten met kip
Voor dit stoofgerecht heb je geen tajine nodig! Gewoon een grote braadpan.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 8 kipdrumsticks
- 1½ tl gemalen gember
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 kleine uien
- 2 tenen knoflook
- 4 tomaten
- 1½ tl gemalen komijn
- 1½ tl kaneel
- 100 ml water
- 450 g diepvries tuinbonen
Advertentie
Bereiden
- Bestrooi de kip met gemberpoeder, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Snijd de ui in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in stukjes. Bak de ui en knoflook 1 minuut mee.
- Voeg de stukjes tomaat, komijn, kaneel en water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de kip 20 minuten.
- Voeg de tuinbonen en naar smaak zout en peper toe en stoof het gerecht nog 10 minuten. Lekker met couscous of rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 295 kcal
- eiwit 24 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Tajine van tuinbonen en tomaten met kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tajine van tuinbonen en tomaten met kip
- 8 kipdrumsticks
- 1½ tl gemalen gember
- 4 el traditionele olijfolie
- 2 kleine uien
- 2 tenen knoflook
- 4 tomaten
Bestrooi de kip met gemberpoeder, peper en eventueel zout. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom bruin. Snijd de ui in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de tomaten in stukjes. Bak de ui en knoflook 1 minuut mee.
- 1½ tl gemalen komijn
- 1½ tl kaneel
- 100 ml water
Voeg de stukjes tomaat, komijn, kaneel en water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de kip 20 minuten.
- 450 g diepvries tuinbonen
Voeg de tuinbonen en naar smaak zout en peper toe en stoof het gerecht nog 10 minuten. Lekker met couscous of rijst.