bewaar
Kipstoofpot met tomaten
Kipstoofpot met tomaten
bewaar

Kipstoofpot met tomaten

Voor veel smaak heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. Als je maar de juiste kiest.

45 min. bereiden
273waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

chorizoworst aan een stuk

2

uien

2 tenen

knoflook

10

trostomaten

3 el

traditionele olijfolie

4

kippenbouten

100 ml

droge witte wijn

2

gedroogde laurierblaadjes

Dit heb je nodig

  • braadpan

Voor veel smaak heb je helemaal niet veel ingrediënten nodig. Als je maar de juiste kiest.

Aan de slag

1

Snijd de chorizo in blokjes, snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de trostomaten in stukken. Verhit de olie in een braadpan. Bak de kip in 4 min. rondom bruin. Neem de kip vervolgens uit de pan en bak de chorizo in dezelfde pan 3 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. Voeg de tomaten, wijn en laurierblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. Bak het geheel nog 3 min.

2

Leg de kip terug in de pan en stoof in ca. 30 min. met de deksel op de pan op laag vuur gaar. Neem de kip uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Zet het vuur hoog en laat de saus 6 min. inkoken. Verwijder de laurierblaadjes. Serveer de kip met de tomatensaus.

tip

combinatietipLekker met rijst en haricots verts.

bewaartipU kunt de stoofpot 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur in ca. 15 min.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.