bewaar
Glaasje gazpacho
Glaasje gazpacho
bewaar

Glaasje gazpacho

35 min. bereiden
15 min. wachten
104waarderingen

Ingrediënten

8 personen

3

rode paprika's

1

komkommer

1 teen

knoflook

2 pakjes

tomatensaus

2 el

rodewijnazijn

6 el

olijfolie extra vierge

8

ijsblokjes

1 bakje

Hollandse garnalen

Dit heb je nodig

  • bakpapier, blender

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Leg de paprika's op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de paprika's boven in de oven ca. 25 min. of tot ze zwart blakeren. Keer halverwege. Neem de paprika's uit de oven en doe ze in een pan met deksel of een afgesloten plastic zak. Laat 15 min. staan en verwijder dan het vel en de zaadlijsten.

2

Snijd de komkommer in stukken en doe in de blender of keukenmachine. Voeg de knoflook, paprika's, tomato frito, azijn en 4 el olie toe. Pureer ca. 1 min. Voeg de ijsblokjes toe en mix tot ze zijn opgelost. Breng de gazpacho op smaak met peper en zout.

3

Schenk de gazpacho in de glaasjes, schep er wat garnalen op en besprenkel met de rest van de olie. Serveer koud.

tip

algemeenVervang voor een vegetarische versie de garnalen door blokjes avocado.

Paprika's roosteren en ontvellen

Instructievideo - 01:07 min.