Crostini met groene asperges en tapenade

italiaans
borrelhapje
12 stuks
3
7
Advertentie
Ingrediënten
- 100 g groene aspergetips
- 250 g rundergehakt
- 1½ el zwarte olijven (tapenade)
- 12 crostini
- 6 semi-zongedroogde tomaten ((pot), gehalveerd)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de asperges 2 minuten in water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken. Bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken een mespunt zout en naar smaak peper toe. Roer de tapenade door het gehakt.
- Spreid de crostini uit op een schaal. Verdeel het gehakt over de crostini. Leg op elke crostini 2 asperges en garneer met een stukje semigedroogde tomaat.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 100 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 6 g
- vet 6 g
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo