bewaar
Thaise curryballetjes met pindasaus
Thaise curryballetjes met pindasaus
bewaar

Thaise curryballetjes met pindasaus

25 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

1

limoen

500 g

gehakt

2 el

Thaise groene currypasta

2

eiwitten

1½ el

zonnebloemolie

200 ml

kokosmelk

3 el

pindakaas

1 el

sojasaus

3 stengels

citroengras

Aan de slag

1

Rasp de groene schil dun van de limoen en pers de vrucht uit. Kneed het gehakt met de geraspte limoenschil, 1 eetlepel currypasta, de eiwitten en naar smaak zout heel goed door elkaar. Draai van het gehakt 24 stevige balletjes. Steek de balletjes op de sprieten citroengras of stokjes.

2

Verhit de grillpan goed voor. Bestrijk het gehakt met 1 eetlepel olie en gril de spiesjes op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar.

3

Verwarm voor de saus een ½ eetlepel olie en fruit hierin de resterende currypasta 1 minuut. Voeg de kokosmelk, pindakaas en sojasaus toe en breng de saus al roerend tot tegen de kook aan. Breng op smaak met zout en enkele druppels limoensap.

4

Serveer de saus bij de spiesjes. Lekker met pandanrijst, blaadjes koriander en Thaise wokgroenten.