Chow mein van eiernoedels

chinees
hoofdgerecht
4 personen
3
105
Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak eiernoedels (250 g)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 schaal nasi/bamivlees (ca. 325 g)
- 1 zak champignon roerbakmix (400 g)
- 1 bakje boemboe bami (100 g)
- 3 eieren
- 2 bakjes taugé (a 125 g)
- 3 el ketjap
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak het vlees 3 min. Voeg de roerbakmix toe en bak nog 2 min. Voeg de noedels, de boemboe en 100 ml water toe. Bak al omscheppend 2 min.
- Maak ruimte in het midden van de wok door de noedels met vlees naar de buitenkant te schuiven. Breek de eieren boven het midden van de wok en laat ze al roerend in ca. 1 min. stollen. Roer de noedels erdoor. Voeg de taugé toe en breng op smaak met de ketjap en peper en zout. Verdeel de chow mein over 4 kommen. Lekker met geroerbakte sperziebonen met wat sambal.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 23 g
waarvan verzadigd 0 g