Spoom van me­loe­nijs en cham­pag­ne

  • drankje met alcohol
  • 6 personen
    • 10 min. bereiden
    • 5 uur wachten
(42) waardeer
hollands drankje met alcohol 6 personen
3 42

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • of keukenmachine
  • ijsbolletjestang

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In zeef meloenblokjes laten uitlekken. In keukenmachine meloenblokjes pureren. Sinaasappelsap en gembersiroop erdoor mengen. Overdoen in diepvriesbak en in diepvriezer in ca. 4-5 uur laten bevriezen. Na 3 uur ijs in keukenmachine mengen tot ijs heel fijn van structuur is. Terugdoen in diepvriesbak en ijs nog 1-2 uur terug zetten in diepvriezer.
  2. Met ijsbolletjestang in zes champagneflutes klein bolletje ijs scheppen. Aanvullen met champagne.

Tip:

In plaats van zelf meloenijs maken is de spoom ook heel lekker met kant-en-klaar citroenijs.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.