Little gem met romige currykip

borrelhapje
4 personen
3
31
Advertentie
Ingrediënten
- 2 kropjes little gem (sla)
- 1 el zonnebloemolie
- 300 g kipfiletreepjes
- 1 el Thaise rode currypasta
- 100 ml geslagen room (23% vet)
- 1 el Thaise vissaus
- 5 takjes verse koriander
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Haal de blaadjes los van de kropjes sla. Spreid de grootste blaadjes uit op een ruime, platte schaal. Bewaar de rest voor in een salade.
- Verhit de olie in een kleine pan met antiaanbaklaag en bak hierin de reepjes kip al omscheppend 1 minuut. Voeg de currypasta toe en bak alles al omscheppend nog 2 minuten. Voeg de room toe en breng alles nogmaals aan de kook. Voeg naar smaak vissaus toe.
- Schep de kipcurry op de slablaadjes. Knip de takjes koriander in 2 of 3 stukken en leg op elk gevuld blaadje een takje koriander.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 225 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 2 g
-
vet 15 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: HipKip