Chili sin carne
Zonder vlees dus, maar wel met veel smaak. Lekker met romige avocado.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 1 paprikamix (zak à 3 stuks)
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl komijn (djinten)
- 800 g chilibonen in blik
- 1 avocado
- 150 g geraspte jong belegen kaas
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 30 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het chilipoeder en de komijn toe. Fruit 2 min. mee. Voeg de paprika en de inhoud van de blikken chilibonen, inclusief het vocht, toe. Laat 10 min. garen en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Vet de ovenschaal in en doe de chili sin carne erin en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven.
combinatietip:
De chili is ook lekker met rijst of tortilla's. Of vul taco's ermee.

Ui snipperen
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 505 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 32 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 1.075 mg
- vezels 12 g
Pittigheid
Ook te zien in
Chili sin carne
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Chili sin carne
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 2 uien
- 1 paprikamix
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl komijn (djinten)
- 800 g chilibonen in blik
Voeg de paprika en de inhoud van de blikken chilibonen, inclusief het vocht, toe.
Laat 10 min. garen en breng op smaak met peper en zout.
- 1 avocado
Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
- 2 el traditionele olijfolie
- 150 g geraspte jong belegen kaas
Vet de ovenschaal in en doe de chili sin carne erin en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven.
combinatietip:
De chili is ook lekker met rijst of tortilla's. Of vul taco's ermee.