Foeyonghai met garnalen
Het authentieke oosterse ei-gerecht met tomatensaus en jumbogarnalen.
Ingrediënten
4 personen
1
prei
250 g
champignons
1
rode paprika
3 tenen
knoflook
7 el
zonnebloemolie
140 g
tomatenpuree
100 ml
gembersiroop
250 ml
kippenbouillon van tablet
2 el
sojasaus
8
middelgrote eieren
3 tl
sesamolie
200 g
jumbogarnalen
Aan de slag
Halveer de prei in de lengte. Was de helften onder koud stromend water en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan en fruit ⅓ van de knoflook een ½ min. Roer de tomatenpuree, gembersiroop, bouillon en de helft van de sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat 5 min. zacht koken.
Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie en verdeel het eimengsel in het aantal personen. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog een ½ min. Bak zo ook de rest van de omeletten. Houd de omeletten warm op een bord onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, prei, paprika en de champignons 4 min. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 min. door. Leg de omeletten op de borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct.
Prei wassen
Instructievideo - 00:29 min.
Foeyonghai met garnalen
Het authentieke oosterse ei-gerecht met tomatensaus en jumbogarnalen.

hoofdgerecht
null personen
495 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de prei in de lengte. Was de helften onder koud stromend water en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan en fruit ⅓ van de knoflook een ½ min. Roer de tomatenpuree, gembersiroop, bouillon en de helft van de sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat 5 min. zacht koken.
Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie en verdeel het eimengsel in het aantal personen. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog een ½ min. Bak zo ook de rest van de omeletten. Houd de omeletten warm op een bord onder aluminiumfolie.
Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, prei, paprika en de champignons 4 min. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 min. door. Leg de omeletten op de borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 prei
250 g champignons
1 rode paprika
3 tenen knoflook
7 el zonnebloemolie
140 g tomatenpuree
100 ml gembersiroop
250 ml kippenbouillon van tablet
2 el sojasaus
8 middelgrote eieren
3 tl sesamolie
200 g jumbogarnalen