bewaar
Foeyonghai met garnalen
Foeyonghai met garnalen
bewaar

Foeyonghai met garnalen

Het authentieke oosterse ei-gerecht met tomatensaus en jumbogarnalen.

25 min. bereiden
326waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

prei

250 g

champignons

1

rode paprika

3 tenen

knoflook

7 el

zonnebloemolie

140 g

tomatenpuree

100 ml

gembersiroop

250 ml

kippenbouillon van tablet

2 el

sojasaus

8

middelgrote eieren

3 tl

sesamolie

200 g

jumbogarnalen

Het authentieke oosterse ei-gerecht met tomatensaus en jumbogarnalen.

Aan de slag

1

Halveer de prei in de lengte. Was de helften onder koud stromend water en snijd ze in stukjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Snijd de paprika in reepjes en de knoflook fijn. Verhit 1 el zonnebloemolie in een pan en fruit ⅓ van de knoflook een ½ min. Roer de tomatenpuree, gembersiroop, bouillon en de helft van de sojasaus erdoor tot een gladde saus. Laat 5 min. zacht koken.

2

Roer ondertussen de eieren los met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout. Verhit 1 el olie en verdeel het eimengsel in het aantal personen. Bak op middelhoog vuur tot het ei bijna gestold is. Keer om en bak nog een ½ min. Bak zo ook de rest van de omeletten. Houd de omeletten warm op een bord onder aluminiumfolie.

3

Verhit de rest van de zonnebloemolie in een wok en roerbak de rest van de knoflook, prei, paprika en de champignons 4 min. Voeg de rest van de sojasaus en de garnalen toe en warm 2 min. door. Leg de omeletten op de borden. Schep het groenten-garnalenmengsel erop en klap ze dubbel. Schenk de saus eroverheen en serveer direct.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.