Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander.

(867)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Gevulde soep met linzen en kikkererwten. Helemaal af met verse koriander. 4 personen
4 867

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  2. Halveer de citroen, pers de helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el (per 4 personen) citroensap door de soep. Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en geroosterde pitabroodjes.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.360 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Linzensoep met bleekselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen­soep met bleek­sel­de­rij

1
1
  • 2 uien
  • 2 stengels bleekselderij
  • 400 g linzen
  • 400 g kikkererwten

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Laat de linzen en kikkererwten uitlekken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 4 el olijfolie extra vierge met knoflook en chilipeper
  • 2 tl gemalen kaneel
  • 400 g tomatenblokjes

Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui, bleekselderij en kaneel 2 min. op laag vuur. Schep de linzen, kikkererwten en tomatenblokjes erdoor.

3
3
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

4
4
  • 1 citroen

Halveer de citroen, pers de ene helft uit en snijd de andere helft in parten. Roer 1½ el citroensap door de soep.

5
5

Pureer de soep grof met de staafmixer en verdeel over de kommen. Serveer met de parten citroen.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

combinatietip:

Lekker met verse koriander en geroosterde pitabroodjes.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van te voren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op laag vuur en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.