Ingrediënten
4 personen
1 duopak
spekblokjes
2
preien
1 blik
jonge kapucijners
50 g
boter
3
uien
1
Gelderse rookworst
piccalilly
1 potje
augurken
Aan de slag
Bak de spekblokjes in een hapjespan zonder olie of boter in 8 min. knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de prei 3 min. in het achtergebleven spekvet. Voeg de kapucijners en de spekblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 3 min.
Verhit ondertussen de boter in een andere koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur in 8 min. bruin. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de kapucijners over een schaal en leg de rookworst erop. Serveer de ui, de piccalilly en de augurken in aparte bakjes erbij.
Captain's dinner

hoofdgerecht
4 personen
800 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bak de spekblokjes in een hapjespan zonder olie of boter in 8 min. knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de prei 3 min. in het achtergebleven spekvet. Voeg de kapucijners en de spekblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog 3 min.
Verhit ondertussen de boter in een andere koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur in 8 min. bruin. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de kapucijners over een schaal en leg de rookworst erop. Serveer de ui, de piccalilly en de augurken in aparte bakjes erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 duopak spekblokjes
2 preien
1 blik jonge kapucijners
50 g boter
3 uien
1 Gelderse rookworst
0 piccalilly
1 potje augurken