Jacht­scho­tel met wor­tel­pu­ree

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 720 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(153)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 153

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm, pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 1 wortel in dunne plakjes en de rest in blokjes. Kook de helft van de wortelblokjes met de aardappelen in 20 min. gaar. Verhit ondertussen 25 g boter in een hapjespan. Bak het gehakt in 8 min. rul en bruin. Voeg de tomatenpuree, paprika, aubergine en de rest van de wortelblokjes toe. Dek af en laat 10 min. op laag vuur garen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen met de wortel af. Voeg de melk met 50 g boter toe en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Doe het gehaktmengsel in de ingevette ovenschaal. Verdeel de puree erover en leg de plakjes wortel daar dakpansgewijs op. Verdeel de rest van de boter in kleine stukjes erover. Bak de jachtschotel in het midden van de oven in 20 min. goudbruin.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.