Zweedse gehaktballetjes met puree

hoofdgerecht
4 personen
3
22
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen iets kruimig (geschild)
- 1 bekertje zure room (125 ml)
- 100 g boter
- 1 schaal Zweedse gehaktballetjes (355 g)
- 1 schaal gekookte bieten ((500 g, koelvers), in parten)
- 2 uien (in halve ringen)
- ½ pot cranberrycompote (a 350 g)
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af boven een schaal. Schenk 100 ml kookvocht, de helft van de zure room en 50 g boter bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.
- Doe de bieten met de rode ui in een schaal en meng de rest van de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree en de gehaktballetjes over 4 borden en schep op elk bord 1 el cranberrycompote. Serveer met de bietensalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 790 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 67 g
- vet 49 g