bewaar
Zweedse gehaktballetjes met puree
Zweedse gehaktballetjes met puree
bewaar

Zweedse gehaktballetjes met puree

30 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

1 kg

aardappelen iets kruimig

1 bekertje

zure room

100 g

boter

1 schaal

Zweedse gehaktballetjes

1 schaal

gekookte bieten

2

uien

½ pot

cranberrycompote

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af boven een schaal. Schenk 100 ml kookvocht, de helft van de zure room en 50 g boter bij de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.

2

Verhit ondertussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 10 min. goudbruin en gaar.

3

Doe de bieten met de rode ui in een schaal en meng de rest van de zure room erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de puree en de gehaktballetjes over 4 borden en schep op elk bord 1 el cranberrycompote. Serveer met de bietensalade.