bewaar
Champignonroomsaus met laurier
Champignonroomsaus met laurier
bewaar

Champignonroomsaus met laurier

Een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas.

30 min. bereiden
87waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

kastanjechampignons

1 stengel

bleekselderij

125 g

winterpeen

1

sjalot

380 ml

vleesfond

50 g

ongezouten roomboter

2

gedroogde laurierblaadjes

50 g

tarwebloem

250 ml

verse slagroom

Een echte klassieker in combinatie met biefstuk, rosbief of varkenshaas.

Aan de slag

1

Snijd de champignons in plakjes en de bleekselderij in kleine stukjes. Schil de winterpeen en snipper de sjalot. Breng de vleesfond in een pan tegen de kook aan. Voeg de champignons toe aan de fond en laat 5 min. garen. Neem met schuimspaan uit de pan en houd apart. Snijd de wortel in blokjes. Verhit de boter in een pan en voeg de sjalot, wortel, bleekselderij en de laurierblaadjes toe. Fruit 10 min. tot de groenten beginnen te kleuren. Voeg de bloem toe en roer tot een egale massa.

2

Voeg de fond toe aan de groenten en verwarm al roerend tot een gebonden saus. Laat nog 2 min. zacht koken, blijf roeren om aanbranden te voorkomen. Schenk de saus door een zeef. De groenten worden verder niet gebruikt. Voeg de slagroom en de champignons aan de saus toe. Warm de saus nog even door op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipServeer de champignonroomsaus bij varkenshaas, rosbief of gebakken biefstuk. Bestrooi eventueel met fijngesneden platte peterselie.