Pom­poen­taar­tje met be­le­gen kaas

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 885 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(115)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 115

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 ovenschaaltjes (Ø 14 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elk schaaltje met 2 plakjes bladerdeeg, draai de tweede een kwartslag. Druk goed aan.
  2. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en draden. Snijd de parten in plakjes van ca. 1/2 cm dik. Verdeel over de deegbodems.
  3. Klop 4 eieren los met de kwark, het kerriepoeder, de kaas, peper en zout. Verdeel over de ovenschaaltjes. Ris boven elk taartje de blaadjes van 1 takje tijm. Rol de deegranden terug tot de rand van de vorm. Klop een ei los, bestrijk het deeg ermee en bestrooi met het zeezout.
  4. Bak ca. 35-40 min. Neem uit de oven en laat 5 min. staan. Serveer in de ovenschaaltjes. Lekker met de koolsalade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 885 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 62 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.