bewaar
Pompoentaartje met belegen kaas
Pompoentaartje met belegen kaas
bewaar

Pompoentaartje met belegen kaas

20 min. bereiden
45 min. wachten
117waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 plakjes

roomboterbladerdeeg

1

pompoen

5

eieren

200 g

Franse volle kwark

1 tl

kerriepoeder

100 g

belegen kaas

4 takjes

verse tijm

1 tl

grof zeezout

Dit heb je nodig

  • 4 ovenschaaltjes (Ø 14 cm), ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed elk schaaltje met 2 plakjes bladerdeeg, draai de tweede een kwartslag. Druk goed aan.

2

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en draden. Snijd de parten in plakjes van ca. 1/2 cm dik. Verdeel over de deegbodems.

3

Klop 4 eieren los met de kwark, het kerriepoeder, de kaas, peper en zout. Verdeel over de ovenschaaltjes. Ris boven elk taartje de blaadjes van 1 takje tijm. Rol de deegranden terug tot de rand van de vorm. Klop een ei los, bestrijk het deeg ermee en bestrooi met het zeezout.

4

Bak ca. 35-40 min. Neem uit de oven en laat 5 min. staan. Serveer in de ovenschaaltjes. Lekker met de koolsalade (zie recept elders op ah.nl/allerhande).